آموزش ورزش ووشو از طریق روش های مجازی و چند رسانه ای و پاسخ ب سوالات شما

نگاه متخصص پزشکي ورزشي

چه ورزشي را در چه سني شروع کنيم؟Wushu0152

 

رهنمودهاي زيادي در مورد زمان شروع و چگونگي شروع شرکت در ورزش وجود دارد. اين رهنمودها بر اساس بهبود عملکرد و عوامل خطرزا طراحي شده‌اند...

 سنين 6-2 سالگي: لازم است کودکان بيشتر در فعاليت‌هاي شادي‌آور و فرح‌بخش شرکت كنند. در اين سن كودك، توانايي شرکت در ورزش‌هاي سازمان‌يافته مانند فوتبال را ندارد زيرا توانايي حرکتي و تعادلي کامل نيست و محدوده توجه او محدود است. مهارت‌هايي مانند دويدن، پريدن و شنا را مي‌توان به کودک آموزش داد. در اين سن، ورزش بايد با حداقل آموزش باشد و از ايجاد رقابت و مسابقه بين کودکان جلوگيري شود. هدف اصلي بايد لذت بردن از ورزش باشد.

 

سنين 10-6 سالگي: گرچه بهبود تعادل و حرکت به‌دست آمده اما هنوز هماهنگي لازم بين دست و چشم به‌وجود نيامده است بنابراين کودک مي‌تواند به‌طور محدود به ورزش‌هاي سازمان‌يافته بپردازد. ورزش‌هايي مانند ژيمناستيک، شنا، تنيس براي کودک مناسب است. در اين سن تاکيد بر آموزش تکنيک است و بايد به رقابت و مسابقه کمتر اهميت داده شود.

 

سنين 12-10 سالگي: سطح شعور و فهم و توانايي يادگيري، تعادلي و حرکتي کودک افزايش مي‌يابد و مي‌تواند حرکت‌هاي پيچيده و تکنيک و تاکتيک را ياد بگيرد و در ورزش‌هاي سازمان‌يافته و برخوردي شرکت كند. ورزش‌هايي مانند واليبال، بيسبال، فوتبال و دوچرخه‌سواري براي اين سنين مناسب هستند.

در باشگاه‌ها تمرين با وزنه‌هاي کوچک ايرادي ندارد ولي ورزش‌هايي مانند وزنه‌برداري و پاورليفتينگ براي کودکان ممنوع است. بدنسازي با وزنه بايد بعد از سن بلوغ آن هم همواره تحت‌نظر مربي انجام گيرد. ورزش‌هاي پربرخورد و تماسي مانند بوکس، کشتي، هاکي و پاورليفتينگ بهتر است بعد از 15 سالگي شروع شوند ولي به‌طور کلي مي‌توان گفت مناسب بودن شدت و نوع ورزش را رضايتمندي کودک و لذت بردن او تعيين مي‌کند. علاوه بر اين، ورزش تاثيري بر سن بلوغ ندارد مگر در دختراني که رژيم غذايي شديد گرفته باشند و والدين نبايد از اين بابت نگران باشند.

 

دانلود فایل اصلی به حجم 1.94 mb

متخصص پزشکي ورزشي : دكتر احمد باقري‌ مقدم

هفته نامه سلامت

گزارش تخلف
بعدی